App Promoten

iVenture Company is een full service app leverancier. We ontwerpen apps, ontwikkelen apps en promoten apps al vanaf 2006. App promotie hoeft niet duur te zijn, je moet de juiste methodes kennen. Lees verder voor 10 gratis app promotie tips!

Er zijn steeds meer ondernemers in de app wereld die succesvolle apps hebben gelanceerd zonder dat ze veel geld uitgeven aan promotie. Dit succes kan veel downloads zijn maar ook veel geld betekenen. iVenture heeft er een boekje over gemaakt voor haar klanten: Effectieve methodes om je app te promoten!

In het boekje staan effectieve methodes beschreven om je app goed te promoten. Maar ook heel veel handige (gratis) tools die het promoten van je app makkelijker maken. Een soort mobile marketing app gids. Nog geen klant van iVenture, maar wel alvast wat meer weten: Begin met het lezen van onze 10 gratis app promotie tips hieronder!

iVenture Company is een Full Service App Provider:

Persoonlijke accountmanager
zo blijf iedereen op 1 lijn!

App Ontwerpen
binnen 7 dagen ontvang je minimaal 10 ontwerp varianten om te kiezen!

App Ontwikkelen
modulair & schaalbaar betekent kostenefficiënt en stabiliteit!

App Promoten
15 gratis manieren op je app te promoten!

Intuïtief & samenhangend geheel
wij zorgen dat de het werk op elkaar aansluit!

Eigendom van de bronbestanden
je ontvangt altijd alle bronbestanden van je app!

App laten promoten?

Begin met een vrijblijvend telefonisch consult met een van onze app experts.
Na het gesprek weet je precies wat het kost en wat je moet doen om je plannen te verwezenlijken!

Er zijn vele apps beschikbaar in elke app winkel, ongeacht het platform zoals Play store en App store. Er zijn meer dan een miljard apps beschikbaar in alleen Google Play Store waarvan talloze van die apps op elkaar lijken.

De sleutel bij app marketing en app promotie is dus om te differentiëren. Alleen dat werkt natuurlijk niet als er niet veel mensen zijn die je app zien. En laat staan om je app te proberen. Dit is het gebied van app promotie en app marketing.

De eerste paar dagen (24-48 uur) na lancering van een app is een zeer belangrijk moment voor het verdere succes van de app marketing campagne. Tijdens deze periode is het dus van belang om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor je app. Dan ontstaat er ‘tractie’ en dat is de verdere basis van een goede app marketing campagne. Natuurlijk is deze periode niet cruciaal voor je succes maar wel belangrijk!

10 Gratis App Promotie Tips


1) Keyword onderzoek
Google Adwords heeft een keyword planner tool. Gebruik deze voor keyword research. Dit is erg belangrijk om te bepalen hoe mensen zoeken en wat er momenteel populaire termen zijn binnen het segment van uw app.

2) Keyword gebruik
Na het opstellen van een juiste lijst met keywords in stap 1 kun je nu deze keyworden succesvol doorvoeren in de omschrijving van je app. De titel en de beschrijvingen in de app stores kan je hierop aanpassen. Probeer hier ook te differentiëren!

3) Creëer een thuisbasis
De app stores zijn alleen een etalage voor de app en een manier om de app op de telefoons te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om 1 duidelijke thuisbasis te creëren in de vorm van een landingspagina. Verwijs in alle uitingen, persaandacht en advertenties deze pagina.

4) E-mail marketing
Met name voor persberichten en belangrijke mededelingen zoals updates of om te weten te komen wat je gebruikers vinden. Bouwen aan een e-mail bestand zal je enorm helpen en er zijn handige en gratis tools te vinden die daarbij helpen.

5) Promotie materiaal
Goede filmpjes, banners en screenshots zijn heel erg belangrijk. Screenshots zijn meer dan alleen het afvinken van het todo lijstje om je app in de store te krijgen. Denk goed na over welke screenshots er worden gemaakt en een promotievideo kan je onderscheiden van de rest. Laat dit professioneel doen, er is een groot verschil in beleving.

6) Persbericht
Benader de juiste media op het juiste moment en een persbericht dat werkelijke nieuwswaarde bevat voor de doelgroep van het medium. Probeer in te spelen om actualiteiten en geef aan wat er uniek is, nieuwswaarde.

7) App beoordelingen
Zorg dat je app voor publicatie al is getest door enkele blogs, tech site of app review sites. Plan de publicatie van deze reviews net na de publicatie in de app stores. Dit vergroot de tractie.

8) Sociale netwerken
Natuurlijk is het goed om deze kanalen in te zetten om je app bekent te maken. Kijk wel naar de doelgroep en denk eraan dat sociale netwerken 2-weg communicatie betekent. Dus het beantwoorden van vragen, reageren op reply’s en favorieten is essentieel. Kies ook de juiste netwerken, gebruik geen linkedin voor een kinderspelletje.

9) Sociale discussie
Het is verstandig om de internet discussie over je app of over het onderwerp van je app te volgen en je erin te mengen. Gebruik handige tools als Google Alerts om het overzicht te bewaren. Zo kun je tijdige feedback geven en negatieve uitlatingen nuanceren of voorkomen.

10) Tech blogs
Er zijn tegenwoordig veel bloggers met veel invloed op bepaalde gebieden en onderwerpen. Probeer met deze journalisten in contact te komen of de discussie via social media te starten zodat je via deze weg extra exposure krijgt voor je app. Wees oprecht, eerlijk en probeer iets bij te dragen. Alleen het basaal pluggen van je app levert het omgekeerde resultaat op.

Download de app promotie tips in pdf-bestand

Dat zijn 10 app promotie / app marketing tips, er komt natuurlijk nog veel meer kijken bij het promoten van een app. Afhankelijk van de type app en je verdere strategie moet je kijken naar mogelijkheden specifiek voor jouw app. Belangrijk daarbij is differentiëren, zsm tractie na lancering en maak gebruik van de talloze gratis tools op internet om je te helpen zoveel mogelijk werk te verzetten!

En natuurlijk helpen we je daarbij graag (op weg). We helpen bij een compleet plan maar ook bij het antwoord op een vraagstuk of lekker praktisch door het opzetten van een landingspagina!

App laten promoten?

Begin met een vrijblijvend telefonisch consult met een van onze app experts.
Na het gesprek weet je precies wat het kost en wat je moet doen om je plannen te verwezenlijken!

Inspiratie nodig?

Back to Top